Welcome to ELIT blog!

Thank you for visiting and even more for subscribing. ELIT is the acronym of Emergent Life Integrated Technologies and I choose it to be the tag of this flow of topics. Please feel free to read and to contribute with comments and short notices sent through "Drop me a line" section in the lateral panel. Enjoy!

Exploatarea VTOL prin prisma riscurilor asociate

Revers


Adam:

Accidentele au fost, sunt și vor fi inevitabile, la fel ca pe drumuri și străzi. În timp ce pe drumuri nu este o mare problemă, în aer este, să ne imaginăm că vor cădea 800-900 kg pe o stradă aglomerată, piață. Adesea pun întrebări: ce măsuri de securitate avem, de exemplu, defecțiune, pierdere de energie, nimeni nu scrie niciodată despre asta și aceasta este probabil cea mai importantă întrebare.

Dan:

Orice trafic de vehicule este expus accidentelor. Nu este un lucru nou pentru nimeni din domeniu. Există și se aplică deja principii de evitare, limitare sau compensare a efectelor accidentelor de trafic în toate domeniile aflate în exploatare, terestru, aerian, fluvial. Mijloacele de preîntâmpinare se prevăd prin  proiectare, operare și asigurare împotriva riscurilor tehnice și de răspundere civilă.

Partea de riscuri structurale (habitaclu, elemente externe, care distruse pot crea incendii, rupturi de instalații/prăbușiri, infestare cu substanțe hazardate) sunt rezolvate prin proiectare și prin preluarea măsurilor corespondente de la alte categorii de vehicule (vezi și variantele de alimentare cu energie) aflate în exploatare acum. Partea de riscuri operaționale (manevre, măsuri de compensare a fluctuațiilor de energie, reglaje în timpul funcționării) sunt rezolvate atât prin instruirea piloților și a personalului însoțitor, cât și prin mijloace suplimentare, cum sunt inteligența artificială AI și sistemele de internet industrial al elementelor IIOT. Partea de riscuri care decurg din contractare, administrarea locală/regională a serviciilor, programare suboptimală (mai ales în aglomerare a traficului, dar și de nefolosire a culoarului de zbor rezervat) sunt rezolvate prin minime adaptări ale serviciilor de asigurări prestate în prezent.


Factory

Mai mult decât riscurile avute în vedere la proiectarea și testarea aeronavelor și dispozitivelor care le echipează pe acestea, multe informații în vederea adaptării coerente a aparatelor de zbor, metodelor de operare și a distribuției de răspundere în fața riscurilor între toți deținătorii de interese, sunt furnizate din exploatarea nemijlocită, din reparații și schimbările administrative locale.

Din câte știu, prin implementarea sistemelor de management din gama ISO și derivate naționale/locale proprii ale fiecărei autorități și entități private, există, cel puțin scriptic, un registru de evenimente și măsuri ulterioare. Folosirea acestui registru pe platforme cloud intercorelate contribuie la crearea unei baze de date folositoare proiectanților/ constructorilor/ utilizatorilor/ beneficiarilor vehiculelor, construcțiilor/ amenajărilor și serviciilor/bunurilor achiziționate.

Comentarii

Cayley Aerospace Incorporated

Cayley Aerospace Incorporated
Cayley Aerospace Incorporated

Flexsola International Development Company

Flexsola International Development Company
Flexsola International Development Company

IT Hero Technology

IT Hero Technology
IT Hero Technology

SilverPlank Logis

SilverPlank Logis
SilverPlank Logis

Aviation/Aerospace

Railroads

Ports & Harbors

Industrial Vehicles

Romania Military

Postări populare de pe acest blog

Grația lebedei negre

Expert în grupuri de lucru ale Parlamentului European

Profilul sponsorului